LAAT JE TENNISRACKET BESPANNEN NAAR JOUW SPEELSTIJL!

Wij bespannen tennisrackets met een bespanning die past bij de speelstijl van de speler.  Er worden verschillende type snaren gebruikt, in de categorieën comfort, allround en spin.

De tennismarkt is de laatste 20 jaar enorm veranderd en veel spelers spelen nog met “ouderwetse” tuning van de bespanning, omdat de vernieuwingen hen onbekend zijn.

  • Rackets zijn veel lichter en stijver geworden, en het verschil in speelgevoel tussen de rackets is veel groter geworden.
  • De rekkwaliteiten van die snaren verschillen enorm, waardoor het speelgevoel en spankrachtbehoud varieert van zeer slecht tot goed.
  • Door het gebrek aan racket kennis en de enorme keuze is het moeilijk voor spelers om de goede keuze te maken.

De bespanhardheid

De speler voelt de bespanhardheid en niet de spankracht die tijdens het bespannen gebruikt is. De hardheid wordt uitgedrukt in kg/cm of DT waarde. Een hardheid van 34 kg/cm betekent dat er 34 kg kracht nodig is om de bespanning 1 cm in te drukken.
De speler voelt de -veel meer dan de rekkwaliteit van de snaar, en de bespanhardheid bepaalt wat de speler voelt van de kwaliteit van de snaar. Een zeer comfortabele snaar hard bespannen voelt zeer oncomfortabel.

Er wordt bespannen “op hardheid”, de spankracht wordt berekend voor een bepaald racket met het doel een bepaalde hardheid in het racket te verkrijgen.

Om de hardheid te kunnen controleren wordt er gebruik gemaakt van een hardheidsmeter, de ERT 300, die al meer dan 10 jaar op de markt is. De hardheid voor tennis rackets ligt tussen de 25 en 40 kg/cm.


 - De juiste hardheid voor jeugdspelers
 - De hardheid moet zo laag mogelijk zijn voor jeugd talenten:

  •  - Het kost dan minder kracht om de bal diep te slaan, waardoor de inspanning bij veel en lang   spelen lager is.
  •  - Het botsingsgedrag van het racket is comfortabeler, waardoor de klap op arm en schouder zo laag mogelijk is. En daarmee is de kans op blessures ook kleiner.
  •  - Hoe minder de speler “op kracht” speelt des te meer kan hij op techniek spelen, waardoor de controle en slagnauwkeurigheid groter worden.

 De bespanhardheid moet voor jeugdspelers tussen de 28 en 34 kg/cm liggen afhankelijk van hunleeftijd en postuur

© 2012 - 2024 Racket Service Stadshagen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel